Over ons

Aemas staat voor service en klantgerichtheid. Wij werken samen met de klant naar een oplossing. Bij Aemas zeggen wij dan ook, wij verkopen geen instrumenten; wij verkopen applicaties/oplossingen en daar hoort een instrument bij.

 

Over Ons

Aemas is in 1999 gestart als laboratorium gespecialiseerd in zeer lastige elementanalyses voor ICP-OES en ICP-MS. Vanaf 2005, het moment van de start van de vertegenwoordiging van Teledyne Leeman Labs, is de focus verlegd en is de kennis/ervaring vanuit de specialistische elementanalyse meegenomen in de verkoop van instrumenten voor het uitvoeren van elementanalyses.
In 2005 is Aemas begonnen met de verkoop van ICP-OES, Hg-analyzers en DC-Arc spectrometers van Teledyne Leeman Labs. In 2010 kreeg Aemas ook de vertegenwoordiging van het Duitse Spectral Systems, hierdoor werd de ETV aan het pakket toegevoegd. ETV (Elektro Thermische Verdamping) is een techniek die gekoppeld kan worden ICP-OES of ICP-MS, waarbij het monster verdampt wordt en rechtstreeks in het plasma wordt geleid zonder monstervoorbewerking.

Aan de Everdenberg in Oosterhout is ons demonstratie- en applicatielaboratorium gevestigd. Hier worden applicaties ontwikkeld voor zowel apparatuur van onze leveranciers als voor apparatuur van leveranciers die wij niet vertegenwoordigen.

Onderscheidend

Service

Bij Aemas is de klant nog echt koning, wij zijn er voor de klant en niet andersom. Met een team van vijf mensen zijn de communicatielijnen kort en is de continuïteit voor de klant gewaarborgd. Als een instrument service behoeft, lukt het ons om in 95% van de gevallen binnen 24 uur aanwezig te zijn (Same Day Service).

Our Vision

Aemas verkoopt oplossingen/applicaties en daar hoort vaak een instrument bij. Wij zijn met een installatie pas klaar als de gebruiker weet hoe hij/zij met het instrument moet werken en als de applicatie(s) ontwikkeld/opgezet zijn.

Een laboratorium kan het zich niet veroorloven om een maand of twee maanden tijd nodig te hebben om een nieuw instrument werkend te krijgen. Dit probleem kan Aemas opvangen door de applicatie(s) vóór de installatie in haar eigen applicatielaboratorium te ontwikkelen.

Bij Aemas kunt u ook terecht voor de ontwikkeling van applicaties voor instrumenten die niet door ons geleverd zijn.

Laboratorium

Sinds 1999 is Aemas al gespecialiseerd in lastig uit te voeren elementanalyses. Analyses die niet meer worden gedaan door de standaard routine laboratoria. Hoewel in 2005 de focus van Aemas is verlegd naar verkoop van elementanalyse apparatuur, kunnen wij u voor analyses nog steeds ten dienste zijn.

Post-HBO Curssusen

Aemas staat voor service en klantgerichtheid. Wij werken samen met de klant naar een oplossing. Bij Aemas zeggen wij dan ook, wij verkopen geen instrumenten; wij verkopen applicaties/oplossingen en daar hoort een instrument bij.

In samenwerking met Avans+ wordt al vanaf 2010 de cursus “Atomaire emmissiespectrometrie met ICP” bij Aemas gegeven, door hoogleraar aan de Universiteit Gent, mevr. dr. ir. M.T.C. de Loos-Vollebregt en Bert van der Hoeff, eigenaar/oprichter van Aemas.

Vanaf 2014 is hier ook de cursus “Atomaire absorptiespectrometrie” van Avans+ bij gekomen.

De Volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus:

  • Inleiding; theorie AES, meetapparatuur, Signaalverwerking
  • Atoomlijnen en ionlijnen
  • Practicum; kennismaking met apparatuur, monsterintroductie, semi-kwantitatieve bepaling
  • Axiaal/Radiaal meten
  • Interne standaarden
  • Practicum; optimalisatie (vermogen, monstergasstrroom, observatiehoogte), axiaal/radiaal meten, detectiegrens in water
  • Kalibratie; meetonzekerheid, kwaliteitszorg
  • Monsterintroductie ICP-AES
  • Practicum; interne standaard, signaalverwerking, methodeontwikkeling

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Avans+